7.4.2015Komentář Karla Reichmana k MČR družstev žáků

Po loňském stříbru, letos zlato. Tým Benátek nad Jizerou ještě vylepšil loňské umístění, ale cestu za nejcennější medailí mu především tým Pardubic pořádně ztížil. O titulu se rozhodlo až v posledním zápase finálového utkání!
 
Pozdější mistr musel tvrdě bojovat už o samotný postup ze skupiny. Na úvod turnaje Benátky udolaly nejtěsnějším poměrem 4:3 Orlovou-Lutyni, ale v duelu o prvenství ve skupině A stejným poměrem podlehly Pardubicím.
Podobný průběh měly i události ve skupině B, kde nakonec první Most udolal Astru Praha i České Budějovice těsně 4:3 a v souboji o postup do semifinále přetlačily České Budějovice Astru.
V nedělním semifinále Pardubice přehrály především třemi body od chlapecké části družstva České Budějovice 4:2, Benátky nad Jizerou zase získaly tři ze čtyř vítězných bodů proti Mostu ve dvouhrách.
V duelu o třetí místo nemusely Most mrzet ani dvě ztráty v dívčích dvouhrách, České Budějovice porazil především díky dvoubodovému Jiřímu Královi a Jiřímu Vajsejtlovi 4:2.
Benátky nad Jizerou ve finále vrátily Pardubicím porážku ze skupiny, když Cristian Savin a Tereza Švábíková přidali v barvách vítězů k výhře ze dvouhry další bod ze čtyřhry.
 
Výsledky utkání o konečné pořadí Mistrovství České republiky družstev žáků, Hustopeče, 5. dubna 2014
O 1. místo: BK Deltacar Benátky nad Jizerou vs. Sokol Polabiny Pardubice 4:3
O 3. místo: BK Baník Most vs. Sokol České Budějovice 4:2
O 5. místo: Astra ZM Praha vs. Orlová-Lutyně 4:3
O 7. místo: Slavoj Podivín vs. Sokol Doubravka 6:1
Naše Jihomoravské družstvo  dokázalo v posledním zápase porazit Sokol Doubravku a zajistit pro naši oblast o jedno místo lepší umístění jako v loňském roce. Bohužel na vyšší příčky pomýšlet nešlo. Většina družstev byla složena z hráčů,kteří za daný oddíl nehrají. Zde se nabízí otázka pro všechny vedoucí oddílů a trenéry ,zda budeme mít vůli a ochotu se na podobném postupu domluvit na příští rok. V příštím roce bude problematické pro všechny oddíly sestavit tým ze „starších patnáctek“.
Pojďme začít diskutovat jak dál.